Dialektologi 2.0

Den som vill lära sig mer om (neder)kalixmål hittar en mycket avancerad sajt om detta tungomål här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dialektologi 2.0

  1. JP skriver:

    Dialektologi 2.0

    Kul initiativ av den som gjort sidorna, inbäddning av ljudfiler är ju så mycket enklare idag än för fem-tio år sedan då man själv höll på med liknande projekt fast för min provins tungomål. Synd bara att man enbart skriver IPA (bättre än landsmålsalfabetet, i och för sig) och inte kompletterar med "vanlig" text, gärna med en stavning med viss dragning åt det etymologiska hållet. Typ något liknande det här (traditionell jämtska med etymologiserad stavning): Sółę skín so stert. [suː´ɽæ ʃiːn sɒ stæʈː] 'Solen skiner så starkt.', där fornnorskans ortografi behålls så långt det är meningsfullt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>