Språken i Sverige nu kartlagda

Eftersom produktplacering, tidigare kallad textreklam, numera anses ok, vill jag här nämna denna publikation i vilken våra medlemmar varit rätt djupt involverade.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Språken i Sverige nu kartlagda

 1. JP skriver:

  DiVA

  När läggs den ut som fulltext på DiVA?

 2. Östen Dahl skriver:

  Framtidsförhoppningar

  När Piratpartiet får majoritet i riksdagen… men förhoppningsvis blir det en webbversion så småningom, hur fullständig den blir vågar jag inte uttala mig om. Se här och här.

 3. JP skriver:

  Smakprov

  Finns det inget smakprov på innehållet? Jag antar att det inte finns några upphovsrättsliga problem med att lägga ut ett kapitel för nedladdning, det skulle snarare leda till en mycket större vilja att köpa verket (om det är bra, vilket jag förutsätter).

 4. Östen Dahl skriver:

  Hänvisning

  För dagen måste jag nog hänvisa till förlaget!

 5. Gunnel skriver:

  Trogen supporter

  Utgår från att publikationen är ett mästerverk och beställde omedelbart!

 6. JP skriver:

  Språken i Sverige nu kartlagda

  Vilka är författare till boken? Finns det en röd tråd i verket eller är det bara en mängd essäer som råkar stämma in på temat? Jag antar att du (Östen Dahl) och Lars-Erik Edlund har specialbeställt artiklar från diverse språkvetare för att skapa en sådan röd tråd. Vilken syn har man boken på dialekterna när det gäller klassificering? Jag tänker främst på sverigeöstdanska (sydsvenska!?), bohuslänska (götamål!?), härjedalska (norrländska med norska influenser!?) och jämtska (norrländska!?). Som den språk- och dialektintresserade jämte jag är så diskuterade jag för några år sedan med din kollega Lars-Erik Edlund jämtskans klassificering och jag gillade inte riktigt hans ståndpunkt att jämtska är norrländska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>