Inte missa veckans tevehändelse

SVTs Kobra (21:30-22 i TV2) ska i kväll handla om klingonska. Förhoppningsvis är det värt att ses trots att man får Christer Fuglesang på köpet.

För den som missar det erbjuds generöst med repristillfällen: 14/10 i SVT1, 15/10 i SVT24, 16/10 i SVT2 och 18/10 i SVT2. (Åsså läggs det ju upp på det världsomspännande datornätverket internet, förstås, för den som är ung och modern).

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Inte missa veckans tevehändelse

 1. Lotta skriver:

  ...........

  Såg inslaget och imponerades av det faktum att ett tv-program inspirerat människor till att skapa ett helt nytt språk. Det häftigaste är att många som lär sig språket inte är ett dyft intresserade av serien Star-Trek.

 2. inga johanson skriver:

  klingon

   Jag har ännu inte sett programmet om Klingon, men jag undrar om man tog upp vilket alfabet som som används för att nedteckna orden i Klingon.

  Vem har sagt att det latinska alfabet som vi använder i svenska, engelska och esperanto är det bästa sättet att skriva på?

  Jag har tre vänner, som konstruerat egna alfabet. Det finns säkert ännu flera som har kommit på idén att konstruera språk och skrivsätt, som skulle underlätta kommunikationen över världen och in i nya världar.

 3. Mikael Parkvall skriver:

  Nej, det nämndes inte i programmet, men man fick se glimtar av båda skrivsätten. Precis som i fallet med mandarin har klingonska ett inhemskt skriftsystem, men återges ofta av utomstående (jordbor) i latinsk transkription.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>