Ur det internationella nyhetsflödet….

…kan noteras bland annat att Facebook numera kan tillgås på latin, samt att skotsk gäliska fått status som officiellt EU-språk.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ur det internationella nyhetsflödet….

 1. Calle skriver:

  Tha gó hinduil!

  Detta är en stor dag!

 2. Kenneth Mikael skriver:

  Statistik?

  Finns det någon statistik över hur många som använder fejsbook på de olika språken? Hur många använder t.ex. FB på uppochnedvänd engelska?

 3. Mikael Parkvall skriver:

  Har inte sett nån sån statistik — men jag vore den första att hurra om nån annan hittade den.

 4. Östen Dahl skriver:

  G(r)aeliska

  Angående gaeliskan så bör det påpekas att det inte gäller full status som officiellt EU-språk utan bara någon slags lågbudgetvariant där man tillåts använda språket i begränsad omfattning. De spanska regionala språken har redan tidigare fått denna status. Annars vore det lite bisarrt om skotsk gaeliska skulle gå före katalanska i kön.

  - De av oss som minns Nils-Olof Franzéns barnböcker om Agaton Sax kommer kanske också ihåg att han behärskade två språk som inte är så allmänt spridda, nämligen graeliska och brosniska. Några språkprov finns här i en artikel av allas vår Jan Anward, tidigare docent på vår institution och numera professor i Linköping. Någon status i EU lär väl dessa språk aldrig få, och den som tycker att namnen på språken visar brist på respekt för talarna av motsvarigheterna utan r i namnet bör komma ihåg att när böckerna skrevs var Bosnien-Hercegovina för de flesta svenskar ett land som bara existerade i frimärksalbum, tillsammans med andra mystiska postala entiteter som Thurn & Taxis och Tannu-Tuva.

 5. C2 skriver:

  Jeg syns det er bedre at bruke Facebook på bokmål.

 6. inga johanson skriver:

  du är vad du heter

   Sommarjobb för Bank på banken

  från tidningen Finansvärlden 8-09

  http://www.finansforbundet.se/Resource.phx/pubman/templates/8.htx?id=2410

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>