I huvudtaget

I vår serie "Svenska innovationer" har vi nu kommit till i huvudtaget, som också har varianterna i huvud taget och ihuvudtaget. Google ger mig väldigt konstiga siffror idag så jag vet inte om jag kan lita på dem. Om man använder deras bloggsökning ser det ut som om förhållandet mellan de här uttrycken och överhuvudtaget i bloggtexter är ungefär 1:25, så det är knappast fråga om tillfälliga felskrivningar. Jag tror överhuvudtaget ofta uttalas ganska reducerat, något i stil med öhutaget, och det bidrar förmodligen till att folk är osäkra om hur det ska skrivas.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till I huvudtaget

  1. Lotten Bergman skriver:

    Stavning

    Jätteenkelt stavning, säger mina barn:

    öht

    Och detta ord ger vid en googling 104 000 träffar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>