Det har hänt igen!

Det här är inte precis om språk, men det anknyter till ett ämne som vi har haft uppe här på bloggen. Det har nämligen skett en kusligt exakt upprepning av det som hände med Francisco Lacerdas och Anders Erikssons artikel om lögndetektorer. Den kände populärvetenskaplige författaren Simon Singh har blivit stämd av brittiska kiropraktikerförbundet för en kritisk artikel han skrev om kiropraktik i The Guardian, där han anklagade dess utövare för att ägna sig åt "bogus treatments". Till yttermera visso har The Guardian dragit tillbaka artikeln… Den som håller med om att förtalslagar som de brittiska är ett hot mot yttrande- och forskningsfriheten kan sätta upp sitt namn på en protestlista här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>