Madridd och Nawlins

Om man läser detta innan SR har hunnit plocka bort ljudfilerna, så kan jag rekommendera ett inslag i dagens upplaga av P3s skojsprogram  "Hej domstol". I timme två av juldagssändningen (man får klicka på nästa i spelaren för att komma till timme två) finns ett inslag om uttal av utrikiska egennamn. I likhet med mej har dom retat sej… f'låt noterat det nya (?) uttalet "Madriddd" (snanare än "Madriid", som det ju egentligen heter).

Inslaget kommer precis 35:30 in i timme två. För den populärmusikaliskt obevandrade kan upplysas om att de nämnda artisternas ursprungsorter är som följer:

Sundström – Farsta
Hellström – Gôtteborg
Alkberg – Luleå
Millencolin – Örebro

Som bonus kan upplysas om att åtminstone jag njöt i fulla drag av att återknyta bekantskapen med en gammal barnbokshjältinna 41:30 in i samma program. Sjuttitalister och andra kan med behållning lyssna även på det.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>