Mer märkesårsrelaterat

Tilläggas kan också att märkesåret även firas med frimärksutgivning, och märkena kan beundras bland annat här. Som sig bör när det gäller ett svensk-finskt samarr är frimärkena naturligtvis tvåspråkiga. De har nämligen text på både svenska och — engelska… Lite grann påminnandes om Haparanda kommuns hemsida som långt efter minoritetsspråkslagens införande saknade (tornedals)finsk version, men väl var tvåspråkig på engelska och svenska (idag är den såvitt jag kan se enspråkigt svensk med viss info på ryska).

Påpekas i relation till mitt föregående inlägg kan för övrigt också att antalet människor i USA med svenskt påbrå enligt senaste amerikanska folkräkningen uppgår till ganska precis fyra miljoner, medan antalet svensktalande (med avseende på hemspråk) uppgavs vara drygt trettio tusen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mer märkesårsrelaterat

 1. Päivi skriver:

  Suck…

 2. Martin Persson skriver:

  Mitä?

  Dessutom får man intrycket att frimärksutgivaren helt missat att Finland var ett ryskt storfurstendöme fram till 1917.

 3. Martin Persson skriver:

  Puupää

  Om man dessutom surfar runt lite på sidan kan man delta i en frågesport där det påstås att Kimi Räikkönen är "formel 1 förare". Vill de att vi ska bli förbannade?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>