A word from our sponsor

Det finns Fin Ungdom, och den läser förstås i allmänhet lingvistik. Gräddan av den, i sin tur, har organiserat sig i ämnesföreningen Lingonord. Och nu saluför sagda förening sedan en tid tillbaka häpnadsväckande stilfulla t-koftor som passar lika bra på cocktailminglet som på träspritsfesten.

De två tjusigaste motiven är dels en med ett Soviet-style ”CCCV” på framsidan, och med ryggtexten ”Gillar du också konsonantkluster?”, samt en med den svårbetalbara sloganen ”Tempus, modus, respekt”.

Plaggen kan inspekteras här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till A word from our sponsor

 1. inga johanson skriver:

  Lernu Pensu Servu

  Gärna en t-tröja med texten Lernu Pensu Servu

 2. Mikael Parkvall skriver:

  För all del — jag är ju en av relativt få lingvister som tar esperanto på allvar. Men riktigt lika klämmiga var nog inte de esperantiska tischorna som dem som lingonord egenhändigt hade producerat.

 3. inga johanson skriver:

  "tischor"

   Det finns säkert ännu klämmigare ord att sätta på produkter av alla de slag, tröjor, muggar och musmattor – men detta var två länkar jag hittade först i all hast efter att ha läst ditt inlägg.

   

 4. Maria Jansson skriver:

  Sambeställning Ling I:orna

  Vi är några från Lingvistik I som tänkte sambeställa och dela på frakten. Jag har tyvärr inte tid att samordna från fler än så, utan bara Ling I:orna. Går du i min klass och vill beställa en T-shirt så kontakta mig via mejl i helgen eller säg till på måndag på föreläsningen så fixar jag iväg beställningen nästa vecka.

  MVH Maria J

 5. Emil Perder skriver:

  Soviet style

  Så vackra de är!

  Den här typografinörden noterar omdedelbart att det faktiskt inte är Sovjet-stil på konsonantklustertröjan, trots den uppenbara referensen. Typsnittet är snarast amerikanskt college-stil – notera de breda rundade bokstäverna och de tydliga, fyrkantiga seriferna. Det gör det naturligtvis inte sämre, det blir popkulturmemer i flera lager, likt Tranströmer valv bakom valv.

  På samma tema vore det kul med fler lingvisttröjor av det slaget. Vad sägs om Saussure i svartvit stencil-tryck på röd botten á la Che Guevara?

         /Emil

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>