FoF-artikel om Steven Pinker

En läsvärd intervju med Steven Pinker finns i Forskning och Framsteg 2008/8, där det berättas om "svordomar, mutor och raggningsrepliker". Eftersom jag tycks vara på besserwisserhumör noterar jag ett litet skönhetsfel i Per Snapruds artikel: han blandar ihop "indirekt tal" (återgivande av innehållet snarare än formen i ett yttrande, t ex han kommer i Pelle sa att han kommer) och "indirekt talhandling" (ett yttrande som uttrycker en annan talhandling än vad formen ger vid handen, t ex Kan du skicka mig saltet?).

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>