Malmöitiska utan skorr?

Den Debatt-omgång som förra inlägget handlade om var också intressant genom att man (alldeles i början) fick höra prov på modern malmöitiska — två elever från vardera den mest högpresterande och den mest lågpresterande skolan fick yttra sig. Det som de hade gemensamt var att ingen av dem hade en konsekvent skorrning utan såvitt jag kunde höra växlade mellan bakre och främre r och det var närmast det senare som dominerade. Så frågan är om skorrningen är på väg ut. Nu kan det invändas att åtminstone några av eleverna hade invandrarbakgrund — men det har å andra sidan så många som 40 procent av de som går i skola i Malmö. Vad säger våra skorrexperter?

En kommentar till Malmöitiska utan skorr?

1. Anders skriver:

Den tanken slog mej under mitt tidigare arbete med skorrandet. Både Malmö, Landskrona och Helsingborg borde vara värda att undersöka idag med tanke på antalet invånare med invandrarbakgrund. När man lyssnar på Zlatan på TV så hör man inte heller mycket konsekvent skorr där inte…