Lyssna på ett utdöende språk

På aftonbladet.se kan man få lyssna lite på ett språk som enligt uppgift bara har tre talare kvar, nämligen snchitsu' umshtsn (även kallat coeur d'alene efter stammen som talar språket). Det berättas också något om de försök till livsuppehållande åtgärder som görs. Tyvärr är det samma tre sekunder långa språkprovssnutt som återkommer tre gånger i inslaget, så sådär väldigt god uppfattning om hur det låter får man kanske inte. Men ändå.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>