Europeiska språkdagen

Jag hoppas att alla har lagt märke till att det är den Europeiska språkdagen idag och firar den ordentligt?

http://www.ecml.at/edl/

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Europeiska språkdagen

 1. Olof Pettersson skriver:

  Såklart!

  En annan relaterad sida är http://www.sprakdagen.nu Eller, firade och firade, jag medverkade i aktiviteterna i Kulturhuset…

 2. Östen Dahl skriver:

  De långa språkens natt

  Ja, jag skrev om Språkdagen redan förra året, och uppriktigt sagt tycker jag att den inte har märkts så mycket vare sig i år eller förra året. När jag kom till Wien i Österrike dagen innan visade det sig att man där inte bara har en språkdag utan också en Språkens långa natt (http://www.langenachtdersprachen.at/), bland annat med en "språkspårvagn" (www.wien.gv.at/vtx/rk?SEITE=020080922008) där det gavs språkkurser i det som på genuspolitiskt korrekt tyska heter "MigrantInnensprachen"*: "Kroatisch, Arabisch, Tschechisch, Wolof, Kurdisch, Türkisch".

  *Närmaste svenska översättning: "InvandrarInnespråk". Det stora I:et ska alltså vara ett sätt att markera att det står för "Migranten- und Migrantinnensprachen", alltså "invandrar- och invandrarinnespråk".

 3. Eliza skriver:

  Språkspårvagnen lät ju jättekul. Åkte du med? Hur var det?

  undrar Eliza

 4. Östen Dahl skriver:

  Stationärt firande

  Nej, tyvärr, arrangörerna av den konferens som Masja och jag var med på hade bokat in oss på en stationär restaurang i stället. Men onekligen var språkdygnet synligare i Österrike än här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>