Björklund skärskådad

Vi har ju under en längre tid (senast här) försökt hålla ett öga på utbildningsministern och folkpartiledaren Jan Björklunds uttalanden om den svenska skolan, framför allt det som handlar om det förment grova språkbruket där. Nu har vi fått sällskap i denna granskning av programmet "Kris i skolan?" i Sveriges Radios P1, som kan avlyssnas här, där man också kan läsa de dokument som Björklund bygger sina uttalanden på. DN:s Johannes Åman tycker i DN att Björklund "vred sig som en mask" när han skulle svara men menar ändå att radiojournalisterna var i elakaste laget. Nåja.