Apoteken bekönade på alla fronter

I gårdagens Svenskan gjordes ett språkligt felfinnarpåpekande (gjort, tror och hoppas jag, med glimten i ögat). Inlägget handlade i sig om att apoteken inte saluför könsneutrala nappar (sic!), men avslutas med en anmärkning kring deras nya giv att sälja sexlexaker. Skribenten påpekar att "Jordbruksprodukter är mat, förlagsprodukter är böcker – sexprodukter bör väl då rimligen beteckna barn?".

Jomen, sammansättnigar kan vara semantiskt oförutsägbara ibland.

2 kommentarer till Apoteken bekönade på alla fronter

Kanske ska tillägga att mitt "sic" inte syftade på att jag tyckte det var fånigt av skribenten att ta upp denna brist i apotekets utbud — tvärtom. Det var menat att understryka just det absurda i att folk till varje pris ska prackas på en könstillhörighet i tid och otid, inklusive när de är nyfödda.

2. Gun-Britt Sundström skriver:

Sex på apoteket

Man kan nog anta att skribenten hade glimten i ögat vid definitionen av sexprodukter.
    Mer osäkert om detta även gällde frågan om pojkbarn och flickbarn ska fostras till olika sugteknik.
    Då var det kanske snarare en skärva i ögat (av samtidens sexualiseringsneuros) än en glimt.