Nederlandstalige eekhoorns deviendront des écureuils francophones?

Favvo-bloggen Strange Maps (som innehåller precis det som titeln antyder) redogör idag för ett förslag till omritning av språkgränserna i Belgien. Bakgrunden är att (förutom ett litet tyskspråkigt område längst i öster) landet består av en franskspråkig (Valloniet), en nederländskspråkig (Flandern) och en officiellt tvåspråkig (Bryssel) region.

I princip rättar sig invånarna i språkligt hänseende skapligt efter i vilken region de bor, men Bryssel är i praktiken huvudsakligen fransktalande, trots att det ligger som en enklav på flamskt område.

Förslaget går ut på — vilken en del valloner länge drömt om — att annektera ett stycke Flandern för att upprätta en geografisk kontinuitet mellan de båda franskdominerade områdena.

Området i fråga bebos, uppges det, huvudsakligen av ekorrar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nederlandstalige eekhoorns deviendront des écureuils francophones?

  1. Hanna skriver:

    Oerhört

    Kommer säkert att få världsomskakande konsekvenser.
    Vem hänger på till Belgien för att kräla runt med en bandspelare i en lövskog och dokumentera hur ekorrarnas tjatter säkerligen förändras i ett slag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>