Etnisk rensnig i mikroformat

Kommunfullmäktige i brysselförorten Vilvoorde har fattat ett intressant beslut, rapporterar den belgiska tidningen Le Vif. Kommunen vill upplåta en tomt för byggande av ett hyreshus, men på ett villkor: Tomten får endast bebyggas av en nederländsktalande byggmästare, som dessutom ska se till att hyresgästerna också tillhör denna kategori!

Av rädsla för att spä på motsättningarna mellan de båda språkgrupperna har Belgien avskaffat sin tidigare språkfråga i folkräkningen, men enligt uppskattningar har ungefär 13% av Vilvoordes befolkning fräckheten att ha landets andra officiella språk som modersmål.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>