Idag är det annandag Saussure

Igår firades Ferdinand de Saussures 150 års-dag på Gula Villan. För den som inte vet det, så var det alltså Saussure som näst intill uppfann lingvistiken såsom vi känner den, så vi har mer eller mindre denne store schweizare att tacka för vår existens.

Riktigt fint hade våra vänner i Lingonord ordnat saker, och det blev ett klassiskt födelsedagskalas med bland annat tårta, ballonger, bildvisning, fiskdamm, honnörsbord,. tipsrunda, Saussure-limerickar, och på storbildsskärmen rullade filmen om tjuren Ferdinand. Några av oss fick dessutom tillfälle att andaktsfullt avnjuta äkta rödtjut från familjen de Saussures släktgods Vufflens utanför Genève!

Så förutom att rapportera vill jag ta detta tillfälle i akt att tacka lingonen för det stilfulla arrangemanget. I sanning en värdig hyllning till vår hjälte!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Idag är det annandag Saussure

  1. Rickard skriver:

    allt blir bättre med lite musik

    Och här kan den som vill lyssna på soundtracket; The Death of  Ferdinand de Saussure med The Magnetic Fields

    http://www.youtube.com/watch?v=2vykJ7-UgNQ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>