Öppet vetenskapligt seminarium om språktester

Apropå inlägg här på lingvistbloggen om språkanalyser i samband med prövning av asyl i Sverige (se tidigare inlägg av Andrea Kiso om fallet 2012 här, Hedvig Skirgård om fler fall och Östen Dahl vidare om tidigare fall och ansvarsfrågan här), vill jag tipsa om att det kommer att anordnas ett öppet seminarium om frågan. En måste anmäla sig till seminariet, så om du tänker gå se till att göra det med en gång. Om du vill ha information om andra öppna föreläsningar och seminarier på lingvistiken i Stockholm, sätt upp dig på den här listan eller prenumerare på RSS. Enkla och tydliga instruktioner finnes vid länkens slut.

”Språktester av asylsökande – kan rättssäkerheten garanteras?”
Vetenskaplig diskussion kring språkanalyser och migrationsrätt.

Institutionen för lingvistik i samarbete med Juridiska institutionen arrangerar ett seminarium i syfte att öppna för en vetenskaplig diskussion om språkanalysers principiella lingvistiska aspekter och analysernas rättsliga betydelse vid Migrationsverkets beslut om asylrätt.

Inbjuden talare: jurist Byron Törnström, Göteborg

Tid: torsdag 18 december 2014, kl. 15:00–17:00

Plats: Hörsal 3, Hus B, Södra huset, Frescati

Seminariet är öppet för allmänheten och kostnadsfritt men föranmälan krävs.

Sista anmälningsdag: 16 december 2014, kl. 17:00

·         Länk till anmälningsformuläret