Ny grupp på ansiktsboken för den språknyfikna

Nu finns det en grupp på facebook där allmänheten kan ställa frågor till språkvetare. Alla frågor är välkomna!

En kan också ställa frågor via Lingolympiads frågelåda, då behövs inge facebook-login, mejladdress eller någonting alls faktiskt. Det är ett formulär och det går att vara helt anonym.

Jag och några vänner har märkt att det finns en stor nyfikenhet och vi vill gärna finnas till hands för att svara på era frågor. Jag tänkte att dessa två alernativ, frågelåda på Facebook och på Lingolympiadens hemsida, kunde samla in många olika frågor. Om det kommer upp något av särskilt intresse kan det hända att det diskuteras vidare här på lingvistbloggen, i lingvistpodden eller annorstädes.

En kan ställa frågor som allmänt nyfiken person, student i lingvistik, språklärare eller vem som helst. Alla frågor är välkomna.

Vi kommer också använda den här gruppen för att sprida information om händelser, resurser eller andra saker som är av intresse för den språknyfikna. Vi som är i den här gruppen sysslar inte endast med svenska, vi välkomnar frågor om allt som rör språk – språkinlärning, språk i världen och mycket mer. Om det redan finns ett bra svar på er fråga från Språkrådet, Språket i P1 eller annorstädes så kommer vi också länka dit.

Det finns också en facebookgrupp, hemsida och blogg för Lingolympiaden där det kommer information om just tävlingen.

Det kan verka som mycket, men det går att länka ihop det här på ett klurigt sätt och genom att finnas på flera ställen fånga in fler mänskor, det innebär fler personer som kan mätta sin nyfikenhet på lingvistik vilket är fantastiskt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>