Lingvistpodden

Hej alla glada och ni andra,

Nu finns på Lingvistpodden ett helt nytt och hårdkokt avsnitt om en av våra favoriter — "Mister Norman Chomsky" (för att låna Ali G's benämning av densamme). Östen Dahl blir intervjuad av undertecknad. Förstås finns det fler avsnitt, så det är bara att surfa in och välja :)

http://lingvistikpoddradion.blogspot.se/

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Lingvistpodden

 1. Valdeut skriver:

  Gillar er poddradio! Men finns det någon iTunes-feed? Som det är nu har jag varit tvungen att lyssna i webbläsaren vilket är en suboptimal upplevelse.

 2. Stefan Holm skriver:

  Vadå suboptimal? Jag lyssnade på intervjun med Östen i min högst ordinära PC och hörde utomordentligt väl hans främre sje-ljud, hans östmellansvenska prosodi och fr.a. hans mycket insiktsfulla åsikter om Noam Chomsky.

 3. Valdeut skriver:

  Ljudkvalitén och uttalet av sje-ljuden är det då inget fel på. Problemet är snarare för oss som lyssnar på många podcasts att det är bra att ha alla på ett ställe och att de automatiskt laddas ner när det kommer ett nytt avsnitt. Och just att det laddas ner i förväg så att man sedan kan lyssna i telefonen på rörlig fot när god uppkoppling inte är given.

  Nu vill jag inte klaga för mycket för jag gillar verkligen att det finns en svensk podcast om lingvistik (eller en sådan podcast överhuvudtaget, jag har inte hittat så många engelskspråkiga heller) och jag har uppskattat de avsnitt som sänts men det är nog svårt att nå en större lyssnarskara utan att finnas i de populäraste spelarna.

 4. Johan Sjons skriver:

  Tack för bra input, det värmer! Det ska ordnas med, alltsammans, inte bara feeden, utan även ljudkvaliteten som ju faktistkt kan bli bättre. Dock är det som Östen i nämnda avsnitt säger inte helt lätt att hitta tid för tredje uppgiften. Men småningom ska stora planer förhoppningsvis sättas i verket.

 5. Johan Sjons skriver:

  PS, om du har en app som låter dig manuellt knappa in feeds kan du testa med

  denna:

  http://lingvistikpoddradion.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

 6. Valdeut skriver:

  Ser fram emot fler avsnitt!

  Det går att lägga till den feeden i iTunes men det dyker inte upp några avsnitt under den. Om jag inte misstar mig är väl det feeden till bloggen så jag tror inte den fungerar i podcast-spelare. Tror det krävs en separat feed för podcasten som är hänvisar direkt till mp3-filerna, och inte till blogg-inläggen så att säga.

 7. Johan Sjons skriver:

  Okej, tack! Får greja det då :)

 8. janicke johansen skriver:

  hej,

  vid en språk-googling häromdan råkade jag se en gammal kommentar från språktidningen om att ni börjat blogga. när jag söker i min podcatcher får jag dock ingen träff. är det fortfarande (som nämns ovan) så att man måste lyssna via webben?

  tack på förhand och vänliga hälsningar,

  JJ

   

   

 9. Johan Sjons skriver:

  Hej JJ,

   

  Ursäkta sent svar. Det stämmer att man fortfarande är hänvisad till att lyssna på webben. Jag hoppas att så snart som möjligt kunna infria mina löften om att ordna saken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>