Lingvistikolympiad den 14:e mars runtom i landet!

Fredagen den 14 mars arrangeras Lingolympiaden på universiteten i Stockholm, Umeå, Uppsala, Göteborg och Lund. (Icke att förväxla med Lingiaden, en tävling för nationer i "fysisk fostran genom repetitiva gymnastiska kroppsrörelser".)

Lingolympiaden är en tävling för gymnasieelever i kluriga lingvistiska problem, inga rörelser förutom de som rör skrivande och tänkande krävs. Ifall ni är eller känner någon gymnasieelever som vill komma till universitetet en dag och göra svåra och roliga uppgifter samt lyssna till föredrag, skicka dig själv/dem hit.

Sista anmälningsdag är nu på fredag, den 28 februari. Alla frågor om tävlingen eller lingvistikstudier kan riktas till lingo@lingolympiad.org.

Icke-gymnasieelever kan delta under dagen men inte vara med officiellt i själva tävlingsmomentet. I juli kommer den internationella att anordnas i Peking.

2 kommentarer till Lingvistikolympiad den 14:e mars runtom i landet!

1. Mikael skriver:

Avämnes men såg den här nyss. Har vart några sånna här uppe på bloggen innan men tycker nästan att det här är den bästa hittills. I alla fall den svenska imitationen. Tankar? http://www.youtube.com/watch?v=ybcvlxivscw

2. Mikael skriver:

Ok, innan någon annan säger det. Verkar som hon är från Finland, så kanske inte så konstigt att hon sätter finska, svenska och estniska ganska bra.