From Bussels, Belgium

Som många säkert noterat, har språkstriden i Belgien blossat upp på nytt, och kommunen Halle rapporteras till och med ha förbjudit affischering på franska.

Men som tur är finns det förnuftiga röster också, och näringsidkare i Bryssel har enligt denna bloggnotis nyligen manifesterat för tvåspråkigheten. En del uppfattar det dock som en smula ironiskt att gruppen kallar sig Brussels entreprises commerce and industry och propagerar för nederländsk-fransk tvåspråkighet under parollen Together for a better future… 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till From Bussels, Belgium

  1. Östen Dahl skriver:

    Engelska i Belgien?

    I den rätt intressanta diskussionen på bloggen som Micke hänvisar till finns en länk till en artikel där det dels finns en del uppseendeväckande statistik om hur engelskkunskaperna ökar i Belgien och övriga Europa, dels faktiskt propageras för att belgarna bör anamma engelskan som kommunikationsmedel mellan språkgrupperna. (Artikeln själv är dock skriven på franska!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>