Det Stora Språkspelet!

Det har just kommit ett nytt roligt spel på internet där man ska skilja på olika språk endast genom att lyssna på ett ljudklipp på 20 sekeunder, det är megaroligt!

Man har tre liv och får 50p för varje rätt svar. Alternativen ökar med varje rätt svar, plötsligt sitter man där och ska skilja på slovakiska och tjeckiska med endast en knagglig radiointervju att gå på. Det finns omkring 80 språk i spelet just nu. Folk har lättast att känna igen franska och svårast med Shona. De lägger till nya språk allt eftersom.

I slutet får man reda på information om de språk man inte lyckades särskilja (detta ingjuter, vad jag skulle kalla, inspirerande skuldkänslor).

Det är extremt kul, jag har spelat två gånger och fått som mest 1050 poäng. Den som just nu har högst poäng någonsin har 8 600. Eftersom det inte är oändligt många ljudklipp eller talare finns risken att man känner igen klipp och personer istället för språk, men roligt är det likafullt. Vi får hoppas att det kommer fler språk snart.

Ifall upphovsmannen Lars Yencken kommer släppa några fina splittrees baserade på folks svar är ännu okänt.

För oss som sysslar med världens språk dagligen är det lätt att glömma bort att många tror att det inte finns mer än 60-200 språk i världen. Det här spelet är ett lättillgängligt och trevligt sätt att bli påmind om den språkrikedom som finns på denna planet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det Stora Språkspelet!

  1. Edvin skriver:

    Petitess: Att skriva med Med Stor Bokstav På Varje Ord är en ful anglicism.

  2. Harri skriver:

    eller en vacker anglicism

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>