[noum]

Ett annat guldkorn förmedlat via Фейсбук (jag använder denna beteckning eftersom jag inte kan tvinga mig själv att säga F*j*n) är Chomsky som tomte. Dagens aha-upplevelse var att inse att C:s förnamn på engelska är homofont med ordet för en tomteliknande mytologisk figur. Mera Chomskyhumor här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till [noum]

 1. Stefan Holm skriver:

  Underbart att se sin idol som den ’riktige’ Tomten à la Viktor Rydberg och Jenny Nyström. Klädseln ser ut som en modern variant av ’står där så grå vid ladugårdsdörr / grå mot den vita driva’. Även funderandet över livet (språk och själ t.ex.) frammanar bilden av Chomsky som en tomte: Grubblar, fast ej det lär båta / över en underlig gåta eller Gåtan, som icke låter / gissa sig, kom så åter.
   
  Rydberg hade inga svar (hans försök på lingvistikens område är väl närmast pinsamma). En [noum] har däremot bidragit högst väsentligt.

 2. Hanna Rönnqvist skriver:

  noam-chompsky.jpg
  En av mina favoriter.

 3. Östen Dahl skriver:

  Och en länk till.
  Men frågan är: har Chomsky själv någon humor?

 4. Martin Persson skriver:

  ”English orthography [...] comes remarkably close to being an optimal orthographic system for English.”

 5. Martin Persson skriver:

  Nu föll min kommentarsrubrik bort, ser jag. Lite humor har han allt, ville jag säga.

 6. Stefan Holm skriver:

  Ha inga illusioner, kära medbloggare! TV-program är kommersiella ting, som ska generera pengar genom att ge folk vad folk vill ha. De är därför nästan alltid – inklusive s.k. debattprogram – regisserade in i minsta detalj. Jag gissar på följande scenario inför inspelningen av X-Factor:
   
  -Högt ärade professor: svara nu gammelmansvist, stofilt, och som om Ni inte hade en susning om den moderna  nöjesvärlden.
   
  -Kära publik: applådera och jubla på mitt tecken över farbror Noams kommentarer.
   
  Skulle min förmodan vara fel, så har Noam Chomsky ett mycket gott sinne för humor och framförallt en orubblig tilltro till, att även den unga generationen har det.

 7. Stefan Holm skriver:

  Min rubrik föll också bort. Den löd: 'Från en partypajare'.

 8. Östen Dahl skriver:

  Hm, jag hoppas att ingen har missat att artikeln om "X-Factor" kommer från en sajt med mottot "The news before it happens"…
  Rickard, kan du ta en titt på det där med de försvunna kommentarsrubrikerna? 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>