Hämmar hijab hörandet? Sumpar sunniter svenskan?

Inte sällan har man anledning att häpna över vilka ansträngt logiska argument som intoleranta människor anammar för att försvara just sin intolerans. I den dagliga freakshowen Ring P1 föreslogs igår att användandet av muslimsk slöja (=huvudduk) förhindrar språkinlärningen, genom att man hör sämre genom tyget. "Vi har ju väldigt mycket konsonanter", påpekade telefonösen (om det är något som dent svenska språket har mycket av, så är det snarare vokaler).

Detta slår inte bara mot kvinnor, utan även mot män, påpekades det, eftersom många av de huvudduksbeklädda kvinnorna en vacker dag kommer att uppfostra söner — självklart kommer sönerna därmed att lära sig svenska sämre, eftersom deras mödrar alltså inte kunnat tillgodogöra sig alla konsonanterna genom huvudduken!

(inslaget var 11 minuter in i gårdagens programmet, som under en månads tid ligger här; det gäller alltså sändningen torsdagen den 27 september 09:20)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>