Så skiljer man agnarna från vetet i Burma

I dagens SvD (just den delen av artikeln verkar inte finnas på nätet) spekuleras i hur militärjuntan i Burma låtit sina hantlangare inom hemliga polisen infiltrera de pågående munkdemonstrationerna. Skumma i figurer i munkkläder uppges ha synts i demonstrationsleden. Munkarnas motdrag har då varit att skandera inte på burmesiska, utan på pali — ett numera utdött indiskt språk som har status av liturgiskt språk inom buddhismen. Munkarna kan pali i egenskap av sitt kall, men icke bylingen, och så har man avslöjat femtekolonnarna!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>