Kort, vettig och rolig video om barnspråk i Nepal

Den fantastiska bloggen PhD-comics senaste video handlar om lingvistik! På två minuter förklarar Sara Ciesielski sin forskning om barns språkutveckling i Nepal och vad det har att göra med statusmarkering i kulturen. Hon lyckas med att vara intressant, pedagogisk och spännande, jag rekommenderar videon varmt.

PhD-comics (PhD = "Piled Higher and Deeper") är en sajt som drivs av Jorge Cham. Den innehåller underhållande och informativa seriestrippar och videor om forskning samt livet som doktorand. Om du gillar nördig forskningshumor kan jag även tipsa om XKCD och Research in progress.

Om du vill ha fler tips på gratis videor och pratmaterial om lingvistik, se detta inlägg.