En amerikansk dialektkarta som är så vacker att man bara vill gråta

Här har vi precis det som rubriken utlovar. Observera för det första att kartan kan beklickas så att den blir nästan lika stor som ett Ranelid-ego, samt för det andra att många av dragen som diskuteras på ett föredömligt sätt illustreras av ljudklipp och Youtube-länkar.

Nu ska man ju komma ihåg att USA är ett land med larvigt få dialektskillnader i förhållande till sin storlek (vilket förstås följer ganska logiskt av dess historia), men den här killen har verkligen gjort det mesta av det, och bjuder en redig dos välgörande dialektporr.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>