Tecknande superstjärna

Mitt under pågående storm har en ny superstjärna seglat upp på internethimlen. Lydia Calas, som är teckenspråkstolk åt New Yorks borgmästare Michael Bloomberg, har på några ögonblick blivit omåttligt populär för sin skickliga tolkning av den torre Bloomberg. Lydias engagerade och uttrycksfulla tolkning verkar mer anpassad till de känslor som katastrofen väcker än Bloombergs reserverade framföranden, och tillför ett element som även hörande verkar uppskatta. Som med alla internetfenomen av rang finns det redan en tumblr och en massa animerade giffar, förstås.

Läs mer på Boing Boing, New York Magazine eller se henne i aktion här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tecknande superstjärna

  1. Hedvig Skirgård skriver:

    Wiiie, jaay shit vad bra!

  2. Hedvig Skirgård skriver:

    Många på internet har blivit väldigt förtjusta i Callis för hennes ansiktsuttryck och "kroppspråk", sanningen är ju att hon bara har framför teckenspråk och att minspel och kroppsrörelser är en del av språkets grammatik.
    The Atlantic uppmärksammade Callis och tog tillfället i akt och förklarade hur ansiktsuttrycken var en del av teckenspråket, här.
    De påpekar även att tecknare såklart också använder ansiktsuttryck som talare, dvs inte för att tecknets grammatik kräver de utan för att de vill lägga till tex. en egen personlig hållning till propositionen, se slutet på atlantic-artikeln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>