Hur härligt sången klingar

Vet inte hur många gånger jag sett den sköna filmatiseringen av "Emil i Lönneberga" — den repriseras ju titt som tätt på burken, däribland i detta nu. Men aldrig har det slagit mig att den sång som sjungs på det patriotiska sällskapets picknick strax innan Smålands Husarer (i form av Emil och Lukas) går till attack är ingen mindre än den åtminstone på institutionen kända Modersmålets Sång. Jag trodde annars den mest sjöngs i den Östra Riksha…, f'låt Finland. Hos oss har den ett antal år framförts av institutionskören den 21a februari.