Olaf Paline?

I dagens DN finns ett okommenterat citat ur Ronald Reagans dagböcker där han kallar Olof Palme för "Olaf Paline". Detta kan naturligtvis tas som bevis för Reagans okunnighet. Men för den som har ägnat sig åt att korrekturläsa inskannade texter ter sig "Paline" för "Palme" som ett typiskt OCR-fel. Nu är Reagans dagböcker handskrivna och har förmodligen skrivits rent av en människa men frågan är ändå om det är Reagan eller texttolkaren som demonstrerar sin okunnighet?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>