Svensk teckenspråksforskning 40 år

Ett stort grattis till teckenspråksavdelningen som firade 40 år i lördags! Den 1 april 1972 blev de första medlen som särskilt avsatts för teckenspråksforskning tillgängliga. Den som anställdes på medlen var Brita Bergman, sedermera världens första professor i teckenspråk, som nu passade på att gå i pension. Det hela högtidshöll på Stockholms universitet med föredrag om forskningen nu och då, tårta, bildkavalkad och tal av tillresta gäster, och på kvällen buffémiddag på restaurang. Föredragen sändes live över nätet, och du kan se dem här!  Teckenspråksavdelningen vid SU hör f.ö. till de världsledande inom teckenspråksforskning och pedagogik.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Svensk teckenspråksforskning 40 år

  1. Johan Engdahl skriver:

    Awesome!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>