Radetzki vill fortfarande avskaffa svenskan

Marian Radetzki, professor i nationalekonomi i Luleå hade en essä i dagens DN, där han upprepar sitt förslag om att införa engelska som enda officiella språk i Sverige. De kommande reaktionerna är rätt förutsägbara (man kan se här hur Aftonbladets läsare reagerade när frågan var uppe sist).

Jag ogillar Radetzkis förslag på rent känslomässiga grunder, men det är på intet vis uppenbart att han skulle ha objektivt fel. Jag kan mycket väl föreställa mig att ett engelskspråkigt Sverige skulle ha sina nationalekonomiska fördelar.

På lördag utlovar för övrigt DN en ny språkrelaterad essä som verkar vara något av en replik på Radetzki.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>