Parkvall under strecket: Dagens anbefallda läsning

Svenska dagbladets understreckare, efter Blondinbellas blogg kanske svensk medias mest prestigefyllda forum, har idag den goda smaken att erbjuda 1 852 ord av allas vår Mikael Parkvall. Missa inte detta strålande inlägg i "hen"-debatten, där vi bland annat får lära oss om det engelska pronomenet h'orsh'it, Sapir-Whorf som vägrar dö, Pirahãs pronomen för vattenlevande djur och hur man ibland kan vara tvungen att beställa en böhmisk goding på renaste Zaaz-humle framställd efter 1516 års renhetslagar.

http://www.svd.se/kultur/understrecket/hen-kulturer-ar-inte-mer-jamstallda_6927977.svd

/Emil

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Parkvall under strecket: Dagens anbefallda läsning

 1. Klim skriver:

  Tack!
   
  Detta var precis vad jag hoppats på att få se: ett sansat debattinlägg som (kanske) tar ned båda skyttegravars uppskruvade idéer på en lite mer rimlig nivå (även om många av kommentarsfältsriddarna på SvD imorse verkade tycka att texten var lika mycket slöseri med skattepengar som allt som inte leder till skattesänkningar, preusardisciplin och gränsskyddsupprustning). Och rolig läsning dessutom! Mycket kul att se!
   

 2. Malin skriver:

  Synd bara på rubriken. Den har i alla fall delats friskt på Facebook och på twitter under dagen.

 3. Hedvig Skirgård skriver:

  Det bästa var ju poängen om att det inte är så världsomstörtande så länge meddelandet går fram ändå och att det inte alltid är en befrielse att kunna välja.. Men det tror jag inte att alla som läste den tyckte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>