Grammatikundervisning i smartofonen

Apropå ett tidigare inlägg undertecknad gjort om grammatikundervisning samt pekskärmar-i-skolan-debatten (se tidigare inlägg av Mikael Parkvall) så vill jag berätta om iGE.

Anrika University College of Longons Survey of English Usage (SEU) har noterat att dagens undomars grammatikkunskaper är väldigt dåliga och bestämt sig att göra något åt detta. Detta har genererat ett spin-off projekt vid namn iGE (interactive Grammar of English)- en smartofonapp för grammatikundervisning!

Läs mer i en artikel skriven av några av skaparna i tidskriften English Today här.