Samband mellan tempus och sparande

Undertecknad har tämligen oförskyllt blivit indragen i en diskussion på Language Log med anledning av att en ekonom vid namn Keith Chen anser sig ha hittat ett samband mellan om ett språk markerar futurum grammatiskt och talarnas benägenhet att sätta in pengar på banken. Innan ni klickar på länken, försök gissa åt vilket håll sambandet går!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Samband mellan tempus och sparande

 1. Hedvig skriver:

  wals-extension

  Å herregud, man blir mörkrädd för mindre. Vad är det med folk och missförstå lingvistik, inte vända sig till faktiska lingvister när de vill säga något om språk samt tro att det inte krävs någon djupare analys för att dra slutsatser om språk och språkanvändande. Förlåt det där sista är mer baserat på personliga erfarenheter i vardagen, jag tror ni vet vad jag menar.
  När jag blir äldre så kommer jag kanske också att kunna uttrycka mig lika civiliserat i såna här debatter som Prof Dahl… hoppas jag.

 2. Hedvig Skirgård skriver:

  Jag ber om ursäkt, det blev en missvisande rubrik på förra kommentaren.
  Glöm det, jag ändrade mig men glömde ändra rubriken.

 3. Östen Dahl skriver:

  För att vara rättvis mot Chen, så kontaktade han mig på ett tidigt stadium och föreslog samarbete, vilket jag dock avböjde. Men istället har han själv lekt typolog och klassificerat språk på ett aningen lättvindigt sätt, som jag ser det. Och kommentatorerna på Language Log tycks ha svårt att skilja mellan vad han påstår och vad jag har sagt tidigare… en av dem har fått för sig att hela EUROTYP-programmet (ca 100 lingvister) enbart ägnade sig åt att studera relationen mellan framtidsreferens (det vill säga markering av densamma) och sparande. Men sånt är livet.

 4. Pingback: Culturomics - ett märkligt fält | LINGVISTBLOGGEN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>