Mer kul namn på platser

Jag har nyligen läst om Boninöarnas språkliga historia. Och just öarnas namn var rätt kul. På japanska heter de största öarna Mamma-ön och Pappa-ön. Då är det förstås rätt naturligt att kringliggande kobbar och skär heter sånt som Lillasyster, Storasyster och liknande. Men i trakten finns också två öar som heter Bruden och Brudgummen. Och vad heter då den ö som ligger mellan dessa båda? Jo, Äktenskapsmäklerskan, såklart!

Dessutom finns det en ö i trakten som heter Lots Hustru, vilket också är rätt charmigt. Jag har inte hittat nån bild på den, men man får väl anta att den i likhet med sin bibliska namne (namna?) ser ut som en saltstod.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>