Skratt och gråt i den uppgående solens rike

För den som inte har SvD, så fanns det en lite rolig notis i gårdagens nummer. Det hävdas att ansiktsuttryck är mindre universella än vad många har påstått, och att japaner i jämförelse med västerlänningar är mer intresserade av ögonen och mindre av munnen.

Detta tar sig uttryck, rapporteras det, i att de smajlysar som vi är vana vid att se återgivna som   :)   och   :(   eller   :-)   och   :-(   i Japan hellre skrivs som (^_^) respektive (;_;), där det sistnämnda är ett stiliserat gråtande ansikte.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skratt och gråt i den uppgående solens rike

 1. Susanne Vejdemo skriver:

  !! "(^3^)" > ?!?!?!?!

  Jag har sedan länge gett upp att tolka alla smileys från japanska kompisar.
  Den här är väl rätt lätt:

  (^!^)

  (öronen på helspänn, spännande saker händer!)

  Men den här:

  (^3^)

  …fattade jag aldrig.

  Jag är helt klart för smileys generellt sett dock och känner mig lite rebellisk mot svenska kommateringsregler. Jag tycker att användandet av ett flertal utropstecken, gärna blandat med en lämplig mängd frågetecken är störstskönt. Det är lite granna som när man kryddar med just lagom mängd svartpeppar på maten. Jag ser fram emot den dagen då smileys och hela blomsterträdgårdar av utrops- och frågetecken ses som standard även i akademiska uppsatser.

  Håller ni inte med!!!?!?!!!! :-D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>