Dålig webmaster hade han, men tanken den var god…

…som Johan Ludvig skulle ha sagt.

Finland har länge varit ett internationellt föredöme när det gäller tvåspråkighet — åtminstone jag drabbas lite då och då av lust att utropa “Heja!”.

Nyligen har flera medier rapporterat om att Finlands förre statsminister Paavo Lipponen ställa sig i spetsen för för en kampanj avsedd att lockas finska elever att läsa mera svenska.

Kampanjen har adressen http://www.svenska.nu/, men med tanke på hur den i dagarna har fått spaltutrymme är det faktiskt lite pinsamt att den enda text som sajten i skrivande stund erbjuder är “Här startar under 2006 [sic] en webbplats om svenska språket”.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Dålig webmaster hade han, men tanken den var god…

 1. Per-Åke Lindblom skriver:

  Hej,

  det finns faktiskt information på webben om Svenska nu:

  1. Presentation av nätverket Svenska Nu

  2. Pressmeddelande.

  3. Tal av Paavo Lipponen

  Jag kan inte låta bli att påpeka att den här meningen är lite märklig: "Nyligen har flera medier rapporterat om att Finlands förre statsminister Paavo Lipponen ställa sig i spetsen för för en kampanj avsedd att lockas finska elever att läsa mera svenska."

  Mvh

  Per-Åke Lindblom

  Nätverket Språkförsvaret (som för övrigt anordnar ett debattmöte om svenska språkets ställning i Goethe-Institutet kl. 13.00 den 5/5 2007)

   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>