Alltid lika modernt att vara omodern

I dagens Svenskan intervjuas Jan Guillou av Alice Timander (!), som bl.a. ondgör sig över den språkliga förflackningen. Farbror Guillou förklarar nymodigheter som brat (”det som förr i världen hette bracka”) och stalker, vilket föranleder kommentaren ”Det är hemskt mycket man måste svälja nu när man blir äldre”. Guillou kontrar med att ”Så har det nog alltid varit. Tror du att det någon gång har varit så att personer som är i slutkapitlet på livet har sagt: ungdomen är faktiskt lysande, de här språkliga förändringarna är jättehäftiga, och deras krogvanor är [underbara och deras sexliv är härligt]?” (de sista orden ifyllda av premiärlejonet självt).

 

Word, Janne!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Alltid lika modernt att vara omodern

  1. Mikael Parkvall skriver:

    Förtstförstförst!

    Jag blev först, såg ni det allihopa? Först!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>