Välkommen till Lingvistbloggen!

Vi startar den här bloggen som ett sätt att sprida både lättsamma och mer allvarliga tankar och idéer om språk och lingvistik — ett sätt att fullgöra det som kallas universitetets "tredje uppgift", alltså att "samverka med det omgivande samhället och informera om sin verksamhet". Vi hoppas att du ska finna den intressant och stimulerande att läsa. Skriv gärna en kommentar till inläggen!

Tyvärr kan vi inte använda universitetets för övrigt förträffliga bloggsystem eftersom det inte klarar av kollektiva bloggar. Vi använder därför vårt eget system som har konstruerats av Rickard Franzén. Det kommer att utvecklas efter hand!