Rapport från provinserna

Jag är just nu på Gotland, och kan konstatera att den ena lokalblaskan erbjuder roliga historier på lokal dialekt, samt att snabbköpet i Hemse skyltar på detsamma. Bäst där var pärflager (potatischips) och plucknassel (lösgodis). Skada att ingen kamera fanns tillgänglig för att föreviga det hela.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rapport från provinserna

  1. Mikael Parkvall skriver:

    Men vi var inte först

    Jag hade bestämt för mig att vår vän Jonas på hade skrivit om detta på Blind Höna, men hittade det inte först, eftersom jag bara sökte på pärflager. Först nu testade jag plucknassel, och då dök hans notis upp: http://kornet.nu/blindhona/arkiv/000932.html.

  2. Pingback: Oba överkölis — eller? | LINGVISTBLOGGEN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>