Rena kinetiskan

Det här var väl lite skojigt ändå. Google Translate och liknande i all ära, men en sak som sådana system oftast inte (heller?) klarar av är tecknade språk. Vi har tidigare nämnt på bloggen att det pysslas en del med sånt ute i världen, men ett nytt system håller tydligen på att utvecklas av ett gäng glada amatörer, baserat på spelkontrollen Kinect.

Den demonstreras här i en frejdig video. Nu ska man inte förvänta sig för mycket – mackapären begriper idag endast två (!) sketna tecken på franskt teckenspråk, och det understiger väl kommunikationsbehovet för rätt många. Men principen är ju festlig, och upphovsmännen själva verkar tycka att den bara behöver lite träning.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Rena kinetiskan

  1. Johannes skriver:

    här-länkar

    Jag har precis – och med glädje – upptäckt lingvistbloggen. Den bjuder ofta på intressant läsning, men det skulle vara skönt att slippa alla s.k. här-länkar. De är väl vid det här laget en ganska välkänd stilgroda på nätet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>