Förbjudna språk

I EU-wannabelandet Turkiet har enligt denna DN-artikel två personer med dubbelt svenskt och turkiskt medborgarskap dömts till fängelse för att de talat kurdiska på ett årsmöte för det kurdiska partiet HAK-PAR. Man hade kanske annars trott att Turkiet vid det här laget skulle ha gjort sig av med de mest diskriminerande lagarna.
En av de berörda, Ibrahim Güclü, "har dömts till fängelse i tre turkiska rättegångar efter att han använt det kurdiska språket i sammanhang där det inte är tillåtet". Men vid närmare eftertanke: i EU-landet Sverige är det inte heller alldeles självklart att det kurdiska språket är tillåtet i alla sammanhang, som vi tidigare noterat

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>